Kirjeldus

Hariliku raudrohu Achillea millefolium õitest ja lehtedest aurdestillatsiooni teel valminud hüdrosool.

Raudrohi tõstab vastupanuvõimet külmetushaigustele ja turgutab immuunsüsteemi psüühiliste pingete, stressi ja meeleolu languse ajal.  Aitab kaasa seedimisele ja soolestiku tööle, stimuleerib veenivereringet ning vähendab kuupuhastuseaegseid valusid ja leevendab üleminekuaastate vaevusi.

Nahahooldusvahendina desinfitseerib ja uuendab raudrohi naharakke, sobilik kasutamiseks vinnide ja paisete ravis. Haavad paranevad kiiresti ja armid jäävad puhtad värske raudrohu lehega hõõrudes. Taime eeterlikus õlis sisalduv hamasuleen* takistab põletiku tekkimist.

Raudrohus sisalduvad parkained mõjuvad välispidiselt naha kudesid ahendavalt, õites on puhastavad ja tugevalt ahendavad toimeained. Seepärast sobib raudrohu õitest teha näomaski, näovett, suuvett, vanni.

Hüdrosooli kasutada näoveena palgeile piserdades, on hea ka rasuste juuste eest hoolitsemisel. Üldise enesetunde parandamiseks piserdada peale ja kaelale, haavade ja valude korral ka otse probleemsele paigale. Sobib hästi raseerimisjärgseks naha rahustamiseks.

Beebit ootavatel emadel mitte kasutada.

INCI: Achillea millefolium (harilik raudrohi) vesi,  50 ml

*hüdrosool sisaldab vähesel määral raudrohu eeterlikku õli, mis on sinist värvi.

Hüdrosoolid saadakse aurdestillatsiooni käigus puhtast loodusest korjatud taimedest, nende valmimisest võib lugeda siit.

Kõik hüdrosoolid sobivad piserdada otse nahale vastavalt soovile arv kordi. Hüdrosooli sisse võtmiseks soovitan seda lahjendada 1 lusikatäis tassis jahedas allikavees.